Besök Dramaten hemifrån!

Se en rad utvalda föreställningar på Dramaten Play.

Du når dem via denna länk.

 

Teatersamtal om Ifigenia i Aulis den 28 september 2019

Vännerna hade erbjudits att till reducerat pris se Ifigenia i Aulis och efter matinéföreställningen lyssna och delta i ett samtal mellan regissören Nadja Weiss och skådespelarna Ellen Jelinek, Christoffer Svensson, Erik Ehn och Frida Argento Abrahamsson.

Alla i panelen bjöd generöst på sina tankar kring sina roller och iscensättningen.

Samtalet leddes av Torbjörn Wahlstedt från Dramatens Vänners styrelse.

 

Vårens teaterresa till Edinburgh 2019

Alldeles lagom, just när våren brutit ut med blommande tulpaner, vårlök och påskliljor anlände vi till Edinburgh för att njuta av teater och annan kultur. Resan innehöll besök på Scottish National Gallery of Modern Art, Edinburghs gamla slott med anor ända från1000-talet liksom whiskyprovning! På teaterfronten såg vi både ballet; Victoria och Alberts kärlekshistoria, Local Hero som lämplig introduktion till Skottland samt "dressed" en nyskriven och något märklig (tyckte de flesta) föreställning. En spännande stad, liten och behändig att ta sig runt i, med vänliga hjälpsamma människor och fantastiska guider!

Mer finns att läsa i nästa nummer av vår tidning. Nästa resa till annat land kommer troligtvis att ske via tåg, buss eller. . .

 

Sofia Jupither vår hemliga gäst den 4 mars 2019

Regissören Sofia Jupither är högaktuell med "Hamlet" som spelas för fulla hus på Stora scenen. På Elverket, i ett samtal med Dramatens Vänners Eva Gyllensvärd, berättade hon om bakgrunden till och arbetet med den föreställningen, om sin långa väg fram till de stora scenerna, och om hur hon övervunnit respekten för att regissera opera – där det mesta styrs av musiken och man måste lämna utrymme för sångarna att andas.

 

Teatersamtal om Faust startade Dramatens Vänner år 2019.

Efter en utsåld föreställning av Hannes Meidals och Jens Ohlins version av Faust – där titelpersonen gått ur tiden och bara nämns som en kompositör och ledare som man tar avstånd ifrån – samlades ett 30-tal Dramatenvänner i Elverkets foajé efter föreställningen.

Birgitta Hultgren från Dramatens Vänner inledde med att be de båda upphovsmännen berätta om tankar och arbete bakom uppsättningen. Med många frågor och synpunkter från publiken diskuterade man sedan olika teman i föreställningen, om ondska finns, hur människor anpassar sitt tänkande efter de åsikter som bedöms som opportuna, om det går att skilja på genier och medelmåttor och hur man skall förhålla sig till konstnären och hans verk.

Mera om samtalet kommer i nästa nummer av vår tidning.

 

Sida 1 av 3

Aktuella erbjudanden