Efterlysning: Vill du vara med i DVs styrelse?

Giftas lll

Var: Strindbergs Intima teater
När: Söndagen den 17 mars, onsdagen den 20 och fredagen den 22 mars. Samtliga föreställningar från kl 19.00. Premiär äger rum den 16 mars.
Luft, luft! ”Jaha.” Vad ska nu ske? Det vet jag inte, men jag längtar till ett slut, om det så vore det värsta!” Alltså skiljer vi oss! men fortsätter samlevnaden. Retar upp oss igen 
”Vad striddes om? Jo, om att behålla var och en sin personlighet, då vi hotade smälta ihop till en.” för ” Jag kan inte andas! ”
På vårvintern 2024 ger sig två skådespelare i kast med en ny bearbetad berättelse inspirerad av mötet och relationen mellan Harriet Bosse och August Strindberg. Uppgiften visar sig locka fram händelser ur det förflutna hos dem båda. Med utgångspunkt framför allt i Strindbergs senare verk som han skrev i samband med och efter mötet med Bosse samt breven till henne blir Giftas 3 en samtida berättelse som med varsam hand, humor och allvar berör samlevnad, stridigheter, rättigheter och skyldigheter. Kulturbranschens delvis inneboende tendens till nepotism och beroendeförhållanden slinker inte heller obemärkt förbi. Från omnipotens till impotens och tillbaka rör sig detta ögonblicksdrama som innehåller några av de starkaste texter som någonsin skrivits om kärlek på svenska. Vems eld är den största?
Medverkande: Siri Hamari, Philip Zandén
Texter: August Strindberg i bearbetning av Maria Salomaa
Regi: Maria Salomaa
Ljus och ljud: Gustave Lund
Längd: 1 tim 30 min

Köp biljetterna här. Använd koden du fick i Nyhetsbrevet!
 


Efterlysning!

Är du intresserad av att ingå i Dramatens Vänners styrelse?
Eller känner du någon som skulle vara det?

Dramatens Vänner är en förening som på olika sätt stödjer och främjar intresset för teaterkonsten samt stimulerar medlemmarnas upplevelse av och kunskap om teater, bland annat genom teatersamtal, besök av hemlig gäst och teaterresor. 

Arbetsuppgifterna i styrelsen, som arbetar helt ideellt, omfattar bland annat kommunikation med medlemmar, organisation och genomförande av aktiviteter, ekonomi- och redovisningsfrågor, samordning med Dramaten samt redaktionellt arbete.

Styrelsen sammanträder i Dramatenhuset minst tre-fyra gånger under vår- respektive höstsäsong.

Just nu söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av ekonomisk redovisning och digital kommunikation.

Du är välkommen att höra av dig till någon av oss i valberedningen med din intresseanmälan senast den 31 januari 2024.

Gunilla Kevdal, gunillama@outook.com
Agneta Söderman, soderman.agneta@gmail.com
Anna Stålberg, an_stalberg@hotmail.com