Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

NISSES RESA

En familjeföreställning för ALLA mellan 4 och 104 år!

Var: Strindbergs Intima Teater, Barnhusgatan 20, Norra Bantorget
När: Onsdagen den 21/11 kl 19.00 och  söndagen den 3//12 kl 16.00
Pris: 110 kr/st (ordinarie pris: 220 kr och för pensionär 140 kr)

Fritt efter Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Nisses resa är en samarbetsproduktion mellan Strindbergs intima teater och Konstnärskollektivet PÖL

Älskar du att vara i naturen? Tycker du att du är i naturen för sällan? Känns det som att något är ”off” med människan och vår civilisation? Som att vi har tappat kontakt med något ”ursprungligt”? Längtar du efter mer frisk luft, närvaro av djur, skog, sjö, älv, berg? Vi också!

Kanske kan Selma Lagerlöfs ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” hjälpa oss att förstå och förklara den känslan. Hon undersöker människans relation till djur och natur med hjälp av ett berättande baserat på lika delar fakta, mytologi och fantasi. Det känns livfullt och sant. Hon ger alla ett jag. Träd, djur, människor, solen, månen och vattendrag. 

Vi känner oss som Nils Holgersson, den elaka, lata och girige lilla pojken från Västra Vemmenhög. Vi vill bli förvandlade till pysslingar, bli upplockade på gåsryggen och få syn på dagens Sverige och därmed kanske också oss själva. 

Regi: Dorothea Norling 
Skådespelare: Mira Mitchell, Karin Kindblom, Isabel Öberg, Dorothea Norling 
Ljud och ljus: Gustave Lund

Läs mer och boka biljetter till den 21/11 här
Boka biljetter till den 3/12 gör du här
OBS att det är olika länkar till de två föreställningarna.