Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Ett Dockhem öppnar 2023!

Det uppskjutna samtalet om Ett Dockhem kommer att anordnas söndagen den 15 januari, kl 16.00.

Henrik Ibsens Ett dockhem hade urpremiär 1879. Den handlar om Nora som utåt sett lever ett lyckligt liv i ett välordnat äktenskap med bankmannen Torvald. Överenskommelsen de lever i visar sig dock vara byggd på lögner, väl inövade rollspel och en skrämmande brist på förtroende. Situationen blir ohållbar för Nora, som bestämmer sig för att bryta upp från det liv hon själv har skapat och lämna sin man och sina barn. Ett slut som väckte stor uppståndelse på sin tid, och gav upphov till både debatt, censur och svar från andra författare som August Strindberg och Alfhild Agrell.

Som regissör – och teaterchef för Strindbergs Intima Teater – är Anna Pettersson känd för sina speciella och hyllade uppsättningar av Ibsens och Strindbergs klassiker. När hon nu tar sig an Ett Dockhem skapar hon ett verk av musik, rörlig bild och text som fond till skådespelarnas gestaltning och med kopplingar mellan de existentiella villkoren i dåtid och nutid. Det är sällan ett så allvarligt ämne framförs med så mycket humor och skratt och där Nora – ständigt närvarande på scenen – lyckas manipulera både sin omgivning på scenen – och publiken! Något förvirrande spelas både ”Torvald” och ”fru Linde”av tre olika personer.

I samtalet deltar Anna Pettersson, Manuela Gotskozik Bjelke (Nora) samt Per Svensson och Hannes Meidal som båda gestaltar Torvald.

Datum

jan 15 2023
Expired!

Tid

16:00 - 17:15

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se