Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

(Macbeth)

Urpremiär den 18 februari på Dramatens Stora Scen.

Med Shakespeares bloddrypande Macbeth som klangbotten har Jens Ohlin och Hannes Meidal skapat ännu en uppdaterad klassiker där inte en replik är kvar från originalet.

Om natten får sjuåriga Baby Macbeth och hennes älskade kanin besök av tre väsen. De kommer med profetior om en blodig framtid. Är Skottlands våldsamma förflutna, som så länge varit begravt ute på heden, på väg tillbaka?

Babys föräldrar, paret Macbeth, är övertygade om att så är fallet. Deras civilisation är hotad! Är det då inte deras plikt mot Baby att stoppa det onda, innan det sker, så att dottern ska få det trygga liv de själva haft? Även om det betyder att de måste ta ett liv, bara ett enda.

Ohlin/Meidals (Macbeth) är på många sätt en syskonpjäs till deras Hamlet. Där Hamlet med köttyxan i handen tvekade bort sin chans att vrida tiden rätt, väljer paret Macbeth att använda den.

I samtalet möter vi bl a Hannes Meidal, Jens Ohlin, Leif Andrée och Christina Schollin, som är tillbaka på Dramaten för första gången sedan 1993!

(Macbeth) spelas fram till den 12 juni.

Datum

mar 21 2022
Expired!

Tid

19:00 - 20:30

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se