Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Tillbaka till Reims

Att göra teater av Didier Eribons självbiografiska och samhällsanalytiska roman är ett mycket speciellt projekt som regissören Thomas Ostermeier startade i Manchester 2017 och som han sedan uppfört i Frankrike, Tyskland, Italien och nu i Sverige. Pjäsen tillkom mer av en slump och var resultatet av hans dåvarande samarbetspartner Nina Hoss spontana reaktion på Trumps valframgång som sammanföll med hans eget intresse för Didiers roman som han just läst. Pjäsen är i långa stycken Didier Eribons egna texter, då och då avbruten av de medverkandes diskussioner onkring upplägg och urval och – i den tredje delen – personliga betraktelser av klass och klassresor utifrån de medverkandes egna liv och erfarenheter.  

Efter en akademisk karriär i Paris återvänder sociologen och författaren Didier Eribon till sin hemstad och sin mamma i samband med att hans far dött! Genom sin mors berättelse om sitt liv från unga år och fram till nutid, konfronteras han äntligen med sin egen klassresa. Boken är både en självbiografi och en essä med betraktelser över det franska samhället – och den franska vänstern – från 70-talet och fram till i dag.

Till vår stora glädje kommer alla tre; skådespelarna Lena Endre och Jesper Söderblom samt rapparen Parham Pazooki att medverka i vårt samtal kring föreställningen.

Varmt välkomna!

Datum

okt 11 2021
Expired!

Tid

18:00 - 19:00

Platser

Lejonkulan
Sibyllegatan 1

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se