Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Anneli Dufva hemlig gäst i maj 2021

Anneli Dufva var vår hemliga gäst denna majkväll. Anneli arbetar som dramaturg och redaktör på Dramaten sedan 2018 då hon efter många år på Sveriges Radio lämnade radion för Nationalscenen.

Under samtalet som leddes av Eva Gyllensvärd och Lena Malmfors tipsades om filmer, Dramatenpodden, en föreställning och radioprogram där Anneli Dufva medverkat på olika sätt:

I de tre filmerna Dramaten om Kristina Lugn…om Per Olov Enquist och …om Lars Norén får vi möta skådespelare, dramatiker och regissörer i personliga samtal om de berörda dramatikerna. Dessa varvas med arkivmaterial om och med dem. Anneli Dufva leder programmen.  
Klicka här för att komma till de tre programmen 

I Dramatenpodden samtalar Anneli Dufva med Dramatenchefen Mattias Andersson om hans syn på både Dramaten som nationalscen och om teaterkonstens utveckling.
Klicka här för att komma till samtalet med Mattias

I anslutning till diskussionen om den digitala tekniken berättade Anneli Dufva om föreställningen Hon ska heta Minou, skriven och regisserad av Ada Berger. Föreställningen sänds via Zoom men spelas in ”live” i form av ett samtal mellan två skådespelare, en i Stockholm och en i Malmö.  
Klicka här för att komma till föreställningen Hon ska heta Minou

 I Teaterprogrammet i Sveriges Radios arkiv finns Anneli Dufvas halvtimmeslånga samtal med främst ett stort antal skådespelare och regissörer.
Klicka här för att lyssna på Annelis samtal