Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Tillbaka till Reims på Lejonkulan

Under måndagskvällen den 11 oktober samlades ett 25-tal av Dramatens Vänner för att lyssna till ett mycket givande och intressant samtal omkring Dramatens pågående föreställning Tillbaka till Reims av den franske författaren, sociologen och filosofen Didier Eribon och i regi av Thomas Ostermeier.

På scenen fanns alla tre medverkande; Lena Endre, Jesper Söderblom och Parham Pazooki som under en dryg timma berättade om föreställningen. Här talades om formen; en slags metateater där både Lena och Parham spelar sig själva men även har en ”vanlig” roll. Vi fick ta del av både bakgrund och innehåll och också om föreställningens både politiska och moraliska budskap som Thomas Ostermeier nu försöker sprida i Europa. Pjäsen har redan spelats i England, Frankrike, Italien, Berlin och nu i Stocholm.

Förställningen ställer många frågor och dess slutliga budskap är ganska pessimistiskt. Men vi (från Dramatens Vänner) som ställde frågorna, vi instämmer dock gärna med Lena, Jesper och Parham: om du inte sett föreställningen, gå och se den!

Birgitta Hultgren och Margareta Samuelsson