Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Dansens Hus på Elverket sept 2021

Äntligen för första gången på 1 1/2 år kunde vi träffas ”live”!

På måndagskvällen den 13 september samlades ett drygt 20-tal vänner i Lejonkulan för att lyssna till Johannes Öhman, konstnärlig ledare för Dansens Hus och därmed också Elverkets ledare under de närmaste två åren.

Inledningsvis berättade Johannes om sin bakgrund från klassisk balettdansare till koreograf och konstnärlig ledare på bl a Göteborgsoperan och Kungliga Operan och med många gästspel runt om i världen och framför allt i Europa. Innan Johannes tillträdde sitt arbete på Dansens Hus i januari 2020, två månader innan pandemin bröt ut, delade han samma befattning med Sasha Waltz på Staatsballett i Berlin, en prestigefylld men ack så konservativ institution.

För vännerna blev det en intressant inblick i både klassisk balett och modern dans och många frågor ställdes från en nyfiken publik.

Och hur kommer då samarbetet mellan de två institutionerna att utformas? Visionerna och ambitionerna är både välformulerade och outforskade, eftersom arbetet just påbörjats. På ett eller annat sätt är målet att integrera dansens och teaterns språk, så att de två tillsammans ger en större upplevelse än vad enbart dansen eller teatern skulle ha gett.

Med spänning ser vi fram emot dessa kommande föreställningar!