Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Göteborg den 26-28 april 2013

Utopia 2012 på Backa Teater var resans första föreställning, som hade urpremiär 27 oktober 2012.
Pjäsen är en av flera som ingår i projektet Backa on drugs. Pjäsen är skriven och regisserad av Mattias Andersson med material hämtat från Thomas Mores bok Utopia som trycktes 1516 och ”röster från unga missbrukare, brukare, icke-brukare & världsförbättrare i Göteborg”. Sjutton skådespelare och fem musiker medverkar, de flesta mycket unga och mycket duktiga.

Senare på dagen gick vi Avenyn upp till Stadsteatern för att se Tony Kushners Angels in America Det intelligenta homots guide till kapitalism och socialism, med en nyckel till Skriften. En lång titel på en lång pjäs! De av oss som var med på Vännernas resa till New York för ett par år sedan såg pjäsen där. Den här uppsättningen har regisserats av den unga Nora Nilsson och har några skådespelare som även vi stockholmare känner igen. Henrik Holmberg, en gång medlem i musikteatergruppen Oktober spelar familjefadern som bestämt sig för att sälja sitt hus och sedan ta sitt liv.

Som avslutning såg vi premiären på Rossinis muntra Barberaren i Sevilla med duktiga sångare, som med stor spelglädje bjöd
på medryckande och rolig underhållning på hög nivå.