Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Promenad med Doktor Glas och Dramatens Vänner

Att anordna en promenad med Doktor Glas och en mycket liten grupp från Dramatens Vänner har stått på agendan sedan början av december. Men vädret har knappast stått oss bi. Regn, kyla och tidigt mörker fick oss att avvakta bättre tider.

Men så äntligen blev det av! Vi var sex förväntansfulla Vänner på denna första promenad. Solen lyste, det blåste friska vindar och tekniken strulade för några av oss. Trots att både text och innehåll är så välkända för oss alla, följde vi ändå Krister Henrikssons berättelse där hans suggestiva röst – ackompanjerad av nyskriven musik – fick oss att med stort engagemang återuppleva den smått bisarra och tragiska historien.

Promenaden tar ungefär 1 ½ – 2 timmar beroende på hur fort man går och antalet stopp under vägen. I vårt fall stannade vi till litet extra länge vid f d Skeppsholmskyrkan, numera Eric Ericsonhallen, där vi fikade i lä för blåsten. Mackorna gav oss ny energi och kaffet värmde gott.

Vi hoppas nu att det finns flera medlemmar som vill följa med oss på promenad med Doktor Glas. I dessa tider är det ju enbart små grupper som gäller, men små grupper har också sina fördelar; man blir snabbt sammansvetsad och det var riktigt trist att behöva skiljas åt vid slutmålet nedanför Doktor Glas mottagning mitt emot Klara kyrka.