Höstens teaterresa till Göteborg oktober 2019

Efter tågresan från Stockholm anlände vi till Göteborg och vårt hotell Poseidon endast några kvarter från Kungsportsavenyn och Götaplatsen. Efter middagen var det dags för Lång dags färd mot natt av Eugene O´Neill på Göteborgs Stadsteater. En väl lång föreställning efter en lång dag och tidig start. Dock verkade de flesta uppskatta föreställningen.

Efter frukost tog vi oss med Älvsnabben från Lilla Bommen till Klippans färjeläge och Röda Stens konsthall, en ombyggd panncentral/värmecentral, som efter rivningshot på 1990-talet byggdes om till konsthall. Tyvärr var inte akustiken den bästa och den guidade turen inte så proffsig. Ändå uppskattades besöket och många menade att av egen kraft hade man inte tagit sig hit. Man behöver inte gilla allt, men det kan ändå vara intressant att ha varit där!

I regi av Ashkan Ghods och med Jesper Söderblom som Pär Lagerkvists Dvärgen på Stadsteaterns lilla scen blev fredagens föreställning vår stora teaterupplevelse! I ett samtal mellan de två efter föreställningen berättade Ashkan och Jesper om hur de tillsammans skapat föreställningen. Det blev ett fint samtal med många frågor som avslutades med varma applåder.

Lördagsförmiddagen ägnade vi åt en visning på Göteborgs konstmuseum med en både kunnig och trevlig guide som gjorde hela besöket minnesvärt och till en riktig höjdare. Vår sista kväll tillbringade vi på Operan med Oliver. Besöket inleddes med middag tillsammans med Göran Gademan, mångfaldig och välkänd vinnare från Kontrapunkt och en av Operans dramaturger. Oliver var kanske inte den optimala föreställningen, men det är svårt att hitta ”de bästa” föreställningarna under tre dagar i följd! Ett operabesök är ju alltid något speciellt, Och Götbogsoperan hör till de sevärda.

Det var i alla fall både nöjda och trötta deltagare som tog tåget till Stockholm under söndagseftermiddagen!

.