Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Galileis liv

Året är 1609. Nyligen brändes en man till döds i Rom för att ha påstått att jorden kretsar kring solen. Nu har Galilei, tack vare sin nya kikare, bevis för att påståendet stämmer. Att det som alla framstående vetenskapsmän och kyrkan påstår är falskt! Jorden – och människan – är inte världens centrum. Nu måste han få världen att lyssna, utan att själv bli straffad.

Bertolt Brechts (1898-1957) pjäs om vetenskap och alternativa fakta skrev han i Danmark 1938, när han var i landsflykt från nazisterna. Brecht är en av den moderna teaterns mest inflytelserika författare, med sina idéer om politisk teater och distanseringseffekter.

Medverkande: Staffan Göthe, Thérèse Brunnander, Christoffer Svensson och Lotta Tejle
Staffan Göthe är välkänd för många av våra vänner med ett 20-tal uppsättningar på Dramaten. Här spelar han vetenskapsmannen Galilei i denna pjäs som också handlar om Galileis personliga resa, om vetenskapens förutsättningar, resurser och politik

Regisserar gör Carolina Frände, som tidigare på Dramaten regisserat bland annat Performance Lecture: Om sanning med Åsa Wikforss. Carolina Frände har varit konstnärlig ledare för Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen under tio år och är senast aktuell med den kritikerhyllade uppsättningen av Lehmantrilogin på Kulturhuset Stadsteatern. På teatrar runt om i Sverige har Carolina regisserat ett 70-tal produktioner och 2012 fick hon Svenska Dagbladets Thaliapris.

Datum

okt 25 2022
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Platser

Lejonkulan
Sibyllegatan 1

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se