Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Konspiration

SAMTAL/DEBATT:
När: Den 22 januari kl 18.00
Var: Dramatenbaren
Medverkande i debatten: Suzanne Osten, Andreas T Olsson, Thérèse Brunnander.
Urpremiär 8 december på LILLA SCENEN                                  Spelas t o m den 14 mars
Plötsligt inser man att ingenting är som man trodde. De vildaste fantasierna visar sig vara verkliga. Och de tryggaste sanningarna var rakt igenom lögn. Eller?
Konspiration är en berättelse om Sverige under tre olika epoker. Om sanningarna vi tagit för givna. Om optimismen, framtidstron och de pålitliga auktoriteterna. Om lögnerna som avslöjats. Om Vietnam-demonstrationer, Palme-mord och LSD-experiment. Och om människorna som inte längre vet vad och vem man kan lita på.
Erik Uddenbergs nyskrivna pjäs är delvis byggd på intervjuer med verkliga människor i Sverige, om hur deras syn på samhället förändrats över tid. Med början i 60-talet rör vi oss framåt, via nutiden, mot ljuset i tunneln.
Suzanne Osten är en av Sveriges mest omskrivna regissörer verksam sedan 1960-talet, känd inte minst för sitt banbrytande arbete på Unga Klara. På Dramaten har hon tidigare regisserat Att falla ur tiden, Furstinnan av Amalfi och Fenix. I Konspiration använder Suzanne Osten alla medel som står till buds för att avtäcka verkligheten, förtrolla publiken och väcka hoppet om en bättre värld till liv.
Medverkande i föreställningen: Filip Alexanderson, Thérèse Brunnander, Siri Hamari, Maria Johansson Josephsson, Melinda Kinnaman, Doreen Ndagire, Andreas T Olsson och Marcus Vögeli. Speltidens längd: 2 timmar och 50 minuter inklusive paus

Datum

jan 22 2024
Expired!

Tid

18:00 - 19:15

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se