Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Home Events Alla Evenemang Samtal och debatt Maktens diskreta charm med Ahmed El Attar!

Maktens diskreta charm med Ahmed El Attar!

Det uppskjutna DEBATTEN äger rum lördagen den 25/2 kl 15.00 och nu tillsammans med regissören Ahmed El Attar på tillfälligt besök i Stockholm! Övriga medverkande är Nathalie Varli, Linnéa Féline och Nanda Mohammad.
En filmisk föreställning om kärlek, pengar, men också om familjerelationer och kulturkrockar av Ahmed El Attar, en av den samtida arabiska teaterns mest framstående dramatiker och regissörer.

En syrisk kvinna möter en svensk man på ett bättre internationellt universitet. Båda kommer från välbeställda familjer, som introduceras för varandra på parets bröllop. Familjerna är måna om att göra ett gott första intryck på varandra. Men spärrarna börjar släppa när de upptäcker en gemensam passion och inser att de har nytta av varandra. Samtidigt försöker kärleksparet skapa ett eget liv, mitt emellan familjernas olika förväntningar.

Ahmed El Attar är en internationellt hyllad dramatiker och regissör, och en viktig kulturell kraft i Egypten. Han driver bland annat Kairos största konstfestival, en studio som erbjuder lokaler och sammanhang för fristående scenkonstnärer, en digital plattform för att sprida samtida arabisk teater och ett omfattande översättningsprojekt.

Medförfattare är Felicia Ohly, dramatiker och dramaturg, som bland annat står bakom den hyllade humorföreställningen Varför älskar ingen de lesbiska (Malmö stadsteater, 2021/22).

Föreställningen spelas fram till den 1 mars 2023 på Lilla scenen   

Datum

feb 25 2023
Expired!

Tid

15:00 - 16:15

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se