Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Home Events Alla Evenemang Samtal och debatt Solitaire; ett samtal om Lars Norén

Solitaire; ett samtal om Lars Norén

En grupp människor, oklart hur många, står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där

Med denna scenanvisning inleds denna pjäs av Lars Norén, en av de sista han skrev före sin död, som nu haft urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Jupither. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv.

Medverkande är Sofia Jupither och Ulrika Josephsson från Jupither Josephsson Theatre Company.

Sofia Jupither är välkänd för Dramatens Vänner som regissör på Dramaten, Stockholms Stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Nationaltheatret i Oslo!  Hon har hyllats för sina uppsättningar av både Lars Noréns och Jon Fosses verk.

Ulrika har har arbetat inom scenkonstområdet sedan mitten av 80-talet som chefproducent för Riksteaterns konstnärliga avdelning Riks Drama, med Lars Norén som konstnärlig ledare och som VD och konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg.

Det blir ett samtal om Solitaire, om Lars Norén och om hans produktion från senare år.

Även under våren 2022 kommer vi att kräva vaccinpass, eftersom flera av våra medlemmar känner behov av denna säkerhet för att våga delta i våra aktiviteter. Därför gäller vaccinpasset oavsett antal deltagare vid varje aktivitet framöver så länge det kan behövas.

Solitaire spelas fram till den 27 februari 2022. Passa gärna på att se föreställningen inför samtalet!

Datum

feb 21 2022
Expired!

Tid

Dag och tid är fortfarande preliminära
17:00 - 18:30

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se