Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Tolvskillingsoperan

En musikalisk galaföreställning till kapitalismens ära!

Samtal/Debatt den 11 december med Danilo Bejarano (Mackie Kniven), Nina Fex (Fru Peachum), Marall Nasiri (gift med Mackie) och Torkel Petersson (polischef i London).
Londons mest notoriska brottsling, Mackie Kniven, har precis gift sig med sin Polly. Hennes pappa, tiggarkungen Peachum, är dock så missnöjd med äktenskapet att han försöker få sin nyblivna svärson i fängelse. Vilket visar sig vara svårare än han tänkt sig eftersom polischefen råkar vara en av Mackies bästa vänner. Så börjar en vindlande och musikalisk resa i den undre världen bland tiggare, småtjuvar, prostituerade och korrumperade snutar.

Tolvskillingsoperan är en skitig och svängig satir om människans förmåga att anpassa sig i en cynisk och orättvis värld.

Bertolt Brechts Tolvskillingsoperan, som uruppfördes i Berlin 1928, blev en omedelbar succé och har under de snart hundra år som gått sedan dess blivit en modern klassiker. I synnerhet är Kurt Weills musik älskad och flera av sångerna har fått ett eget liv utanför teaterscenerna och tolkats av en lång rad kända artister.

Föreställningen har premiär den 2 december och spelas enligt nuvarande spelschema fram till den 7 januari, men spelperioden kommer troligtvis att förlängas.

Datum

dec 11 2023
Expired!

Tid

18:00 - 19:15