Presenttips: Medlemskap i Dramatens Vänner!

Yerma

Premiär den 1 februari Spelas t o m den 14 mars STORA SCENEN
SAMTAL/ DEBATT DEN 19 FEBRUARI kl 18.00
Var: Dramatenbaren
Medverkande i debatten: Dramaturgen Anneli Dufva samt skådespelarna Nina Zanjani och Christopher Lehmann.

Yerma har varit gift i två år och drömmer om att få barn. Hon är som besatt av tanken och överallt runt omkring henne växer magarna på andra nygifta kvinnor. Hon börjar tvivla på maken Juans drivkrafter. Vad vill han egentligen? Situationen håller på att driva henne till vansinne, men så länge han lever finns det hopp. Juan har det inte heller lätt och söker stöd hos författaren Lorca som i Lisaboa Houbrechts bearbetning tar plats på scenen.
Lisaboa Houbrechts, som regisserar f f g på Dramaten, född 1992, är ett av den samtida europeiska teaterns mest spännande namn och har hyllats för sina uttrycksfulla uppsättningar som rör sig fritt mellan teater, opera och bildkonst.
Hon är också en av flera konstnärliga ledare för Toneelhuis i Antwerpen och gjorde nyligen en uppmärksammad Medea på Comédie-Française i Paris. Med sig till Dramaten har hon ett internationellt konstnärligt team bestående av den franska scenografen Clémence Bezat, den belgisk-malinesiske modedesignern Oumar Dicko och de belgiska kompositörerna Bert & Stijn Cools som skapar musik i samarbete med den litauiske sångerskan Indrė Jurgelevičiūtė och en kör
Federico García Lorca (1898-1936) var en spansk poet, dramatiker, regissör och teaterchef, som bland annat var nära vän och samarbetade med Salvador Dali. Lorca var homosexuell och på sin tid en kontroversiell person som förföljdes och mördades av nationalister, möjligen på grund av sin läggning. Yerma hade urpremiär 1934 och är den andra delen i den landsbygdstrilogi Lorca fullbordade strax innan sin död.

Speltid: ca 1 tim 45 min, utan paus

Share Lille Eyolf 3.2Klar (1)Datum

feb 19 2024
Expired!

Tid

18:00 - 19:15

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se