Läs "Herdis minnen kapitel 3" av Herdis Molinder

Home Events Alla Evenemang Intervju Hamlet och (Macbeth)

Hamlet och (Macbeth)

Hannes Meidal och Jens Ohlin presenterar sina två verk i bokform tillsammans med sin förläggare Martin Kaunitz.

Med föreställningen HAMLET av Jens Ohlin och Hannes Meidal helrenoverade de två föreställningen, som hade sin urpremiär på Galeasen den 7 mars 2017. Den spelades sedan för fulla hus under hela den våren. Föreställningen filmades därefter och visades på biografer runt om i Sverige och Finland som en del av Folkets Hus och Parkers utbud hösten 2017 samt sändes i SVT och SVTPlay och blev den mest prisbelönta svenska uppsättningen det året.

Med Shakespeares bloddrypande (MACBETH) som klangbotten har Jens Ohlin och Hannes Meidal skapat ännu en uppdaterad klassiker där inte en replik är kvar från originalet. Föreställningen är på många sätt en syskonpjäs till deras HAMLET När Hamlet med köttyxan i handen tvekade bort sin chans att vrida tiden rätt, väljer paret Macbeth att använda den!

När nu Hamlet och (Macbeth) ges ut i bokform får vi i publiken en annan och mer bestående upplevelse av de två föreställningarna. Här kan vi stanna upp och begrunda. Varje föreställning är unik, även om orden är de samma. I bokform kan replikerna läsas om och om igen och kanske får den oss att minnas just vår egen upplevelse av föreställningen!

Konstellationen Ohlin/Meidal startade sitt samarbete på Galeasen redan 2006 i produktionerna Kafka och Den bergtagna som samproducerades med Strindbergs Intima Teater. De arbetar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk, t.ex. Strindberg och Schiller. Innan Hamlet gjorde duon Marodörer som spelades på Dramaten under 2015 och 2016.

Under och efter intervjun kommer boken att säljas till rabatterat pris.

Datum

aug 28 2023
Expired!

Tid

18:00 - 19:15

Platser

Dramatenbaren

Arrangör

Dramatens Vänner
Telefon
0760-22 20 77
E-post
info@dramatensvanner.se